swaggblogg

Senaste inläggen

ANNONS
Av Heidi Lönnberg - 1 april 2013 16:47

Är kär i denhär låten.    

ANNONS
Av Heidi Lönnberg - 1 april 2013 15:08

TJO, tänkte berätta 10 sakerom mig.


 

1. Favorit mat: tacos!  

2. Favorit djur: hund och tiger rawwrr...

3. Favorit tv-serie: OC:s perfekta fruarPretty little liars

4. Favorit färg: ljusblå, ljusgrön, rosa.. typ

5. Favorit tidning: Frida  

6. Favorit film: mångaa ååh... t.ex Walk to remember 

7. Alla mina namn: Heidi Mirjam Katarina Lönnberg

8. Född: Esbo (i Finland) 19.9.99

9. Bra på att: äta, vara social, bada bastu, skämma ut mig...

10. Dålig på att: inte fälla något, inte börja skratta, läsa böcker..

 

 

Av Heidi Lönnberg - 31 mars 2013 18:43

TJO! Idag (31.3) har jag haft en slö dag. Vaknade ganska så sent, låg längepå soffan tittandes på filmen Bolt (Ps. kolla den! Började både gråta och skratta!). Efter det började jag baka choklad rutor, mums! Dom blev helt lyckade    Efter det gick jag typ till mit rum och sitter här ännu, framför datorn. Men är ganska nöjd att jag kommer ihg att blogga sådär lagom mkt! Hejsvejs!

   

Av Heidi Lönnberg - 31 mars 2013 13:09

HÄLSOSAMT OCH GOTT!


Morotsmuffins med solrosfrön (12 st)

 

25 g - färsk jäst

3 dl - vatten

1/2 dl - flytande margarin

1 dl - rågflingor

1/2 dl - vetekli

1/2 dl - solrosfrön

1/2 dl - linfrön

1 tsk - salt

1 dl - rårivna morötter

1/2 dl - brödsirap (eller ljus sirap)

 

Penslingen:


vatten

solrosfrön

 

Ostcréme

 


150 g - färsk ost

1/2 dl - créme fraiche

1/2 dl - riven prästost

 salt

 

1. Smula ner jästen i en degbunke, rör ut den med vattnet. Blanda ner margarin, råflingor, vetekli, solrosfrön, lnfrön och salt. Låt svälla ca 10 min.

 

2. Tillsät morötter, sirap och vetemjölet, arbeta degen ca 5 min i maskin.

 

3. Låt degen jäsa med duk ca 30 min.

 

4. Sätt muffinsformar (medium) på en plåt. Fördela degen i formarna och låt sedan jäsa övertäckt med duk ca 30 min.

 

5. Sätt ugnen på 225 grader.

 

6. Pensla med vatten och strö på solrosfrön. Grädda mitt i ugnen ca 15 min. 

 

7. Låt muffinsarna svalna på galler. Servera dem med ostcréme.

 

8. Ostcréme: Blanda färskost och créme fraiche. Rör ner den rivna osten och smaka av med salt. 

 

OBS! Rätten innehåller: gluten, laktos och mjölkprotein

 

 

 

 

 

 

 

Av Heidi Lönnberg - 30 mars 2013 20:56

Nu äre dags med mys (;

Presentation


Tjo! Är en tjej på 14 somrar som älskar bland annat att dansa, sjunga och lyssna på musik. Här på min blogg bloggar jag så mycket som t.ex hälsa.Läs gärna min blogg och dela!
Twitter: heidilonnberg

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3
4
5
6
7
8
9 10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2013
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ swaggblogg med Blogkeen
Följ swaggblogg med Bloglovin'

Gästbok


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se